Czy ktoś z szanownych użytkowników wymieniał przegub zewnętrzny bez półosi po lewej stronie w t25 d4d ?
Dziś wzięliśmy się za wymianę łożyska z przodu i to poszło bez większych problemów, ale nakrętka z przegubu przy odkręcaniu kompletnie zniszczyła gwint (nie wiem co poprzedni właściciel z tym robił) udało nam się znaleźć przegub zewnętrzny bez półosi ale po wymontowaniu półosi za chiny nie chce zejść z przegubu mimo zastosowania ciężkich argumentów.
W Toyocie (mimo znajomości) twierdzą że jest to nierozbieralne a sprzedawca przegubu twierdzi że się da bo przecież ma taką część.
Poradźcie coś proszę bo auto rozgrzebane stoi a w piątek muszę lecieć w trasę.
Z góry przepraszam jeżeli ten temat się już pojawił ale czasu niewiele na przeglądniecie całego forum.
Da się to rozebrać. Wyjąć przegub z kielicha, ale po wyjęciu i zmontowaniu jego nie będzie on chodził zbyt długo, gdyż nie jest to już dostatecznei dobrze zabezpieczone przed wilgocią kurzem itd. Ja sam u siebie rozbierałem w ten sposób, wystarczy rozpiąć opaskę i użyc ciężkiego argumentu, ale nie polecam, bo przegub zacznie za niedługi czas tłuc. Polecam wymianę kompletnego przegubu, nie jest to wielki wydatek, około 350zł.
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum