Wysłany: 2014-05-27, 15:00 [Avensis T25] prosba o pomoc z silnikiem 1.8 vvt i ktore mi
witam serdecznie
bardzo prosze o pomoc chce kupic Avensisa z 2003 roku 1.8 16v vvt i
auto jest z polskiego salonu 2 wlasciciel
naczytalem sie o problemach tego silnika mianowicie ze byla akcja servisiwa na wymiane golych silnikow gdyz polykaly magiczne ilosci oleju
probowalem zadz do servisu toyotki w Gdansku i zapytalem czy jak podam vin, czy jest szansa ustalic czy byla ta akcja wykonana na tym konkretnym aucie,niestety nie ma takiej szansy
trzeba przyjechac z wlascicielem a gosc jest z warszawy :(
i teraz moja wielka prosba czy ma ktos mozliwosc sprawdzenia po nr vin czy to auto ma wymienione co trzeba i moge je zakupic,
bo troche szkoda mi kasy ze by jechac do warszawy i jechac z wlascicielem do toyoty a na mijscu sie moze okazac ze jest lipa.i 600zl w bloto
szczeze to gosc raczej nic nie ma do ukrycia,opowiadal mi tel ze jest 2 wlascicielem,poprzedni auto serv w warszawie chyba na wlochach,w salonie toyoty
sam mowil ze mozemy podjechac sie dopytac,co i jak.tyle ze tak jak wspominalem mam do w-wy 360km on mieszka 30km od wawki gdzies kolo wolomina
a ze wszystkim wiaza sie koszta jechac 700km w 2 strony i wydak kase na przejazd troche szkoda,dla tego szukam pomocy tutaj,moze ktos da rade mi pomuc
w sobote chcialem jechac po nia ale w ciemno nie pojade
KAJ napisał/a:
Właściciel może dostać wydruk w salonie, zeskanować go i Ci wysłać.
Pytanie czy chce?
Wnioskuję, że nie da się sprawdzić czy blok był wymieniany bez wizyty w odpowiednim ASO?
Toyota nie zostawia śladu po akcjach servisowych tak?
Nie ma żadnego papierka wpisu w książce?
PS.
Jak ktoś pracuje w ASO i jest taka możliwość to niech założy temat taki jak ma Mazda. Napewno znajdą się chętni, którzy zapłacą 10zł od VINU za informację co kryje się w ASO pod podanym numerem. No chyba że w Toyocie się nie da…
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum