Wysłany: 2011-06-20, 21:39 [Avensis T25] Problem z zapalniczką
Witam
Prosze o radę, zapalniczka z przodu nie działa, myslałem, ze to bezpiecznik, ale z tyłu z zapalniczką jest ok.
Z tego co spradziłem jest jeden bezpiecznik do zapalniczkek
za zauważyłem w swojej iż nie wystarczy ją tylko wcisnąć ale trzeba ją jeszcze przytrzymać przyciśniętą przez parę sekund, dopiero wtedy jak ją wyciągam to widzę, że jest czerwona
Wysłany: 2011-06-25, 12:13 Zasilanie w gniżdzie zapalniczki
Witam.
Mam pytanko , czy jest taka możliwość , żeby zasilanie było cały czas w gnieździe zapalniczki , a nie tylko jak jest przekręcony kluczyk w stacyjce?
Ktoś mi wspominał , że wystarczy zmienić położenie bezpiecznika w gnieździe , ale ja tam nie widzę takie możliwości - chodzi o Avesis 2004 r. 1.8
Odświerzam temat. Czy udało się problem rozwiązać?
Ponadto mamy pytanie skąd przekonanie ze przednia i cenrtalna zapalniczka są na jednym bezpieczniku?
Ja niedawno podłączyłem kompresor do pompowania koła do gniazda z przodu i od tego momentu nie działa - tył działa normalnie. Podejrzewam więc bezpiecznik (którego, na marginesie, nie mogę znaleźć). Prośba wiec o schemat bezpieczników T25 lub info jak rozwiązaliście problem z tego tematu.
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-16, 08:18
A może zajrzyj do instrukcji...
Do ściągnięcia w dziale pliki
Wg niej to bezpiecznik 24. CIG & RAD 15 A: Radioodtwarzacz,
zapalniczka, zegar
Puszka znajduje się "W desce rozdzielczej" str. 308 / 309
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 16V benzyna
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-05-16, 14:03
Pawdopodobnie odpieta jest wtyczka od zpalniczki stąd ona nie działa. Miałem ten sam problem po zakupie swojej TOYOTY. Trzeba zdemontować całą zapalniczkę z obudową, wpiąć wtyczkę w gniazdo i złożyć w całość. Będzie działała.
Witam
Nie działa mi tylne gniazdko zapalniczki w Toyocie Avensis kombi T25 2004 ro. Przednie gniazdo działa. Napięcia na przewodach z tyłu również nie ma, więc to nie wina gniazdka. Zapewne jakiś bezpiecznik tylko jaki? W Instrukcji znalazłem tylko 1 bezpiecznik do gniazdka zapalniczki przedniego i jest on ok. Ktoś coś pomoże?
Też mam taki problem, zapalniczka na desce działa, w bagażniku działa a przy tylnych fotelach brak prądu. Była tam wpięta tylko kamerka i pewnego dnia zgasła. Czy jest tam oddzielny bezpiecznik?
W moim modelu za gniazdo zasilania z tyłu odpowiada bezpiecznik nr 16 (15A), wymiana przepalonego bezpiecznika rozwiązała problem. Przednie gniazdko zapalniczki jest na osobnym bezpieczniku nr 9.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2022-08-20, 16:33
grzesiek1090 napisał/a:
Witam
Nie działa mi tylne gniazdko zapalniczki w Toyocie Avensis kombi T25 2004 ro. Przednie gniazdo działa. Napięcia na przewodach z tyłu również nie ma, więc to nie wina gniazdka. Zapewne jakiś bezpiecznik tylko jaki? W Instrukcji znalazłem tylko 1 bezpiecznik do gniazdka zapalniczki przedniego i jest on ok. Ktoś coś pomoże?
Witam, w mojej toyocie przednia zapalniczka przestała działać, ponieważ ją przegrzałem, włączyłem czajnik turystyczny. Nie mogłem rozwiązać problemu, aż do momentu gdy ją rozebrałem i sprawdziłem miernikiem przewody. Okazało się że kabelek ujemny nie ma kontaktu. Jest on w środku zapalniczki i łączy się z bezpiecznikiem termicznym 121°C który pewnie się spalił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum