Zadam pytanie tu żeby nie tworzyć głupiego tematu.
Jestem nowy i nie znam jeszcze mojego auta.
A mój problem to nie problem
Przy zimnym silniku:
Golf MK IV 1.6 benzyna odpalał mi od strzała – praktycznie nie słyszałem rozrusznika.
Avensis T25 1.8 – odpala po jakiejś 1,5 sekundy do 2 sekund (po wymianie świec bez zmian). Nie jestem przyzwyczajony i mnie to wkurza trochę.
A jak naprawdę jest z modelem T25 2.0 D-4D 116 PS odnośnie problemu z odpalaniem - rano szok !! muszę kręcić 5 - 6 razy żeby odpalił... trochę już poczytałem na tym forum i nie tylko na temat porannego odpalania - rozrusznik / zawór w pompie x2 - w czym tak naprawdę tkwi problem ?? Ewentualnie jaki dobry rozrusznik kupić do D-4D 2004 116 PS - pzdr
Moja 1,6 też kręci ok 1-1,5 sek i dopiero odpala, nawet jak kilka razy przekręcam kluczyk by pompa podpompowała paliwo, a np w oplu vetra w ułamku sekundy odpala.
koledzy pompa paliwa napędzana jest przez rozrusznik dlatego musi zakręcić . opel i vv z tego co mi wiadomo ma elektryczna i po przekręceniu zapłonu pompuje juz paliwo . pzdr
krzysiek6210 [Usunięty]
Wysłany: 2015-09-15, 11:31
chyba 1,8 tak ma . Mam to samo. I tak samo było w carinie E 1,6 16 V
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum