Wysłany: 2010-03-11, 09:15 [Avensis T25] Problem z czujnikiem pasów pasażera i syrena a
Witam
Zauważyłem że nie działa mi czujnik pasażera, w fotelu. Tzn jak ktoś siądzie to nie mruga kontrolka pasów, ani nie ma dźwięku. Wiem że wiele osób ten dźwięk irytuje, ale ja bym go wolał mieć działającego.
I tu jest pytanie, jak go sprawdzić i co oglądnąć?
Dodatkowo mam problem z syreną alarmową, tzn nie działa, alarm jest ten standardowo montowany przez Toyotę (2003 r) ale nie wiem jaki dokładnie. Jak wcisnę przycisk centralnego zamka, auto wydaje bardzo cichy pisk (sygnał że się uzbraja?) i tyle. Próbowałem właczyć go procedurą testową (zamknięte drzwi, otwarte okna i machałem ręką w środu), i kierunki mi mrugają a dźwięku nie ma. Co przetestować?
witam nie wiem jaki jest tam alarm ale zabrał bym się za syrenę,zobaczył jak jest zasilana czy z aku czy ma swoje zasilanie,u mnie syrena jest z prawej strony z tyłu na nadkolu.
Co do tego czujnika to albo się rozłączył zobacz pod siedzeniem albo czujnik już wysiadł,jak zlokalizujesz kostkę to ja odłącz i zobacz czy kontrolka mruga,bardzo często czujnik siadał w BMW ale objaw był taki ze zapalała sie kontrolka na desce od poduszek nie wiem jak jest w avensisie czy czasami nie tak samo kiedy nikt nie siedzi to przy wypadku poduszka sie nie otwiera.
witaj co do twojego alarmu to sie zgadza miałem to samo u siebie syrenę szlak trafił ja pojechałem do goście i potwierdził że jest padnięta syrena powiedział że te syreny z własnym zasilaniem to po 5 latach padają wymienił zapłaciłem 50 zł i wszystko git
ale co syrena czy czujnik?? bo jak syrena to może tak byc że masz tak jak ja miałem a mianowicie od czasu do czasu akumulator w syrenie się pobudzał i dział ale to chwilka a jeżeli czujnik to czy robiłeś coś pod siedzeniem kładłeś bo może masz gdzieś kabel uszkodzony i sam nie wiesz gdzie raczej od akumulatora to bym nie powiedział.
Czujnik. Nic pod fotelem nie było kładzione, ani też nie było grzebane I się naprawiło. Będę musiał i tak kiedyś kable sprawdzić bo ewidetnie coś nie stykało.
witam a nie dzieje sie tak jak zostanie przesunięty fotel?? bo jest to dość częsty objaw podczas przesuwania fotela z biegiem czasu możne nie stykać.siądź i poruszaj fotelem kilka razy i zobaczymy czy coś się będzie działo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum