Wysłany: 2017-06-01, 20:37 [Avensis T25] Problem z centralnym zamkiem?
Witam,
Posiadam Avensis T25 D4D. Wczoraj zaczęły się dziać dziwne rzeczy, po nieudanej próbie otworzenia drzwi pilotem, otworzyłem je z kluczyka. Auto odpaliło, pojechałem do domu (trasa około 30km). Następnie po 2 godzinach podchodzę do auta i sytuacja się powtarza, z tą różnicą, że po otwarciu drzwi z kluczyka, świeciła się tylko kontrolka od oleju i nic więcej. Auto oczywiście nie odpaliło, wyglądało to zupełnie tak jakby się rozładował akumulator. Zostawiłem samochód i po kilku godzinach jak ręką odjął, pilot działa, auto odpaliło. Dzisiaj miałem sporo kręcenia po mieście i wszystko było ok. Auto zostawione dosłownie na godzinę i sytuacja się powtarza, pilot nie działa, auto nie reaguje na nic, świeci się tylko kontrolka oleju.
Bezpieczniki praktycznie wszystkie sprawdziłem, są ok. Akumulator jest dobry, baterie w pilocie zmienione na nowe (mam tylko jeden kluczyk).
Jakieś pomysły? Ja już załamuje ręce.
Jedna rzecz mi umknęła, w pewnym momencie zaczął podskakiwać wskaźnik obrotów, tak jakby się zwarcie gdzieś robiło.
Witam kolego gdzieś ci zaśniedziała masa prawdopodobnie gruba na silniku odkręć wyczyść powinno pomóc.Jeśli nie szukaj dalej sprawdź po kolei masy najpierw te najgrubsze.
_________________ Sprzedaż używanych, oryginalnych części Toyoty Avensis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum