Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-04-16, 17:17 [Avensis T25] Rozrząd - Pomocy przy doborze odpowiedniego ze
Witam
Jestem od ponad miesiąca posiadaczem T25 sedan 2.0 D4D 116km z prze biegiem aktualnie 182,700 tys. Rozrząd niby był wymieniany na 119tyś. ale wiecie jak to jest wole wymienić i mieć z głowy.
Potrzebuje pomocy który zestaw z poniższych wybrać, najbardziej przypad mi do gustu 1. pasek dayco i cenowo najlepiej, ale wiadomo lepiej dać pare groszy wiecej a żeby było dobrze:
Ja kupowałem od tego z Białegostoku i wszystko jest w porządku przejechałem już na tym rozrządzie prawie 100 tys
I nie długo ponownie będę kupował u nich
Polecam
_________________ Jeśli Ci pomogłem to klikaj "pomógł" - tak niewiele za tak wiele
150 to nie majątek a sumienie bardziej spokojne. w tańszym pompa wody nie wiadomo czyja a ponowne rozebranie rozrządu to znowu koszt
100 tysięcy to strach na obu zestawach, no ale każdy robi tak, jak uważa - dlatego utrzymanie mają i mechanicy i grabarze i wszyscy inni - pozdrowienia
150 to nie majątek a sumienie bardziej spokojne. w tańszym pompa wody nie wiadomo czyja a ponowne rozebranie rozrządu to znowu koszt
100 tysięcy to strach na obu zestawach, no ale każdy robi tak, jak uważa - dlatego utrzymanie mają i mechanicy i grabarze i wszyscy inni - pozdrowienia
Czemu mówisz, że 100 to strach ? Jak w Avkach zaleca się wymiane co 105 tys?
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-05-03, 08:12
armando napisał/a:
piotrkol napisał/a:
Czemu mówisz, że 100 to strach ? Jak w Avkach zaleca się wymiane co 105 tys?
To prawda, w poprzednim aucie wymieniłem po 107 kkm, mechanik specjalnie przyniósł mi wymienione części, były w doskonałym stanie, a pasek rozrządu nawet nie był postrzępiony.
Zestawy rozrządu praktycznie nie różnią się jakością, a producent nie może pozwolić sobie na najmniejsze uchybienie (nie mówimy o podróbkach, oczywiście). Wziąłbym Mitsuboshi bez wahania.
Cytat:
Więc powiedzcie mi czy warto dopłacać te 150 zł.?
Czy ten za 450 wytrzyma te 100tyś km.?
1. nie warto - lecz niech wymieni fachowiec,
2. zdecydowanie wytrzyma.
Powiem wam ze sam 5 lat pracowałem przy samochodach wiec wiem czym grozi oszczędzanie na rozrządzie, ale szczerze tez chyba nie widzę powodu dla którego ten tańszy miałby być gorszy od tego droższego.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-05-03, 18:23
Przy samochodach czy przy Toyotach, bo to zasadnicza różnica? Nie słyszałem o nagminnie pękających paskach w Toyotach. Za to w Renault, Oplu sami mechanicy po cichu zalecają wcześniejszą wymianę bo pasek zwyczajnie nie dociągnie tego co założył producent.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum