Wysłany: 2017-11-27, 11:50 [Avensis T25] Problem 2.2 D-CAT Brak mocy, VSC, TRC OFF
Witam
Może to trochę panika z mojej strony, ale problem na świeżo bo dzisiaj się pojawił. Jadąc rano do pracy, zauważyłem za sobą chmurę dymu. Było dość ciemno więc ciężko ocenić jego barwę, ale była biała-szara tak mi się wydaje. Zaskoczony byłem ponieważ do wczoraj samochód nie miał takiego problemu. Normalnie jakby coś się za mną paliło. Jako że już dojeżdżałem, kontynuowałem jazdę aż nagle zapaliły się kontrolki VSC, TRC OFF i ta informująca o usterce. Mało tego auto straciło momentalnie moc, nie dało się rozpędzić więcej jak do 80km/h. Nie wiem kompletnie co to może być, umówiłem się już do mechanika, ale oczekiwanie w niepewności mnie trochę dezorientuje więc może któryś z kolegów na forum podpowie co mogłoby być nie tak. Samochód z 2007 roku, raczej trasowy, swoje na karku już ma bo przejechał 300 tys.
Moc wróciła na dobre czy po jakimś czesie było to samo.W momencie gdy w aucie brakuje mocy zapalają się też VSC i TRC OFF.Auto sygnalizuje że nie jet w stanie poradzić sobie w razie utraty stabilności.
_________________ Sprzedaż używanych, oryginalnych części Toyoty Avensis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum