Wysłany: 2010-10-04, 17:18 [Avensis T25] Silnik Kopci
W tygodniku Motor wyczytałem ,że silnik benzynowy toyoty avensis z bezpośrednim wtryskiem bardzo kopci / dymią/ . Prosiłbym o wypowiedz na ten temat.A tak na marginesie spytam sie czy moja 1,6 ma taki wtrysk
Motor napisał, że w silniku zbiera się nagar ,który powoduje kopcenie ale to podobno u wszystkich marek z tym bezpośrednim wtryskiem. Aby się tego pozbyć należy wyjąc nawet głowice i oczyścić a koszt to około 2 tysięcy złotych. A jeszcze dodam, że gość przejechał 60 tys. i zgłosił się z tą usterką do mechanika, który mu powiedział że ten typ tak ma.
mi kopci przy zapalaniu przez chwile i pózniej już nie tylko pierwsze zapalanie
lutek [Usunięty]
Wysłany: 2010-12-12, 19:31
A mi kopci przez chwilę parą wodną.Ten wydech jest tak głupio skonstruowany,że w tej rurce omijajacej belkę zbiera się woda jak się krótkie odcinki robi tak jak ja.ćzasami aż tam bulgocze ta woda.
a garażujesz auto bo kolega ma w garażu ciepłym i jemu nie dymi ale jak stoi na dworzu to mały czarny dymek puści ,a woda to swoją sprawą czasami też słyszłem bulgotanie
lutek [Usunięty]
Wysłany: 2010-12-13, 16:13
Garażuję.....garaż nie jest ocieplany i przykład....-22 na zewnatrz w garażu -8.Ale jesli jadę do pracy a często tak bywa,że auto stoi na parkingu w robocie czasami od 5 rano do 22 wieczorem i też na różnych temperaturach i nie dymi na czarno.
to co to może być u mnie swiece wymieniłem nowe denso filtr powietrza też czysciłem przepustnice nie wiem co mam zrobic bo troche mi wstyd jak odpolam a mój zadymi na parkingu rano dymi na czarno
lutek [Usunięty]
Wysłany: 2010-12-13, 20:36
Paliwo?Olej?Wtryski?......Łyka trochę oleju?U mnie po wymianie było 1mm pod stanem max a teraz po 10kkm jest 2cm przed minimum.No i barwa oleju taka brunatna....myślałem,że w benzynie będzie kolor miodu Rozmawiałem z kolegą Gurszczakiem z forum i mówi,że ma tak samo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum