Podejrzewam, że zużycie paliwa między 1.8 a 2.0 nie różni się zbytnio ale producent podaje około 1l z kawałkiem na korzyść 1.8. Jak ten 1 l nie robi Tobie różnicy, to lepiej 2.0 - zawsze to 18HP więcej....
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-29, 20:37
Różnica jest bardzo duża. 1.8 to wtrysk wielopunktowy a 2.0 to wtrysk bezpośredni. Teoretycznie powinien być ekonomiczniejszy ale tak nie jest. Dodatkowo nie przerobisz go na gaz. Ja bym wybrał 1.8 po wymianie short blocka na gwarancji.
Schwefel....latam 2.0 juz od dwóch lat....w trasie,mieszany i teraz po samym miescie....srednia z 70 tankowań równo 8.0....chyba nie jest tak tragicznie?
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 16V D-4 benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 18 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-04, 10:38
ja kopiłem swoja w salonie toyota w programie pewne auto.
auto po leasingowe ale przebieg 54 tys oczywiście samochód miał swoje mankamenty i trochę było poprawek ale wszystkie uwzględnił salon i naprawy odbyły sie bez kosztowo.
cena możne trochę wyższa ale w sumie chyba warto - dostałem nawet zdjęcia auta przed naprawa lakiernicza (wiedziałem ze był lakierowany cały błotnik i można sobie było wyobrażać nie wiadomo co a okazało sie ze była rysa długości 15 cm taka typowa "lekcja rysowania"). dodatkowo gwarancja na rok od daty zakupu na ważniejsze podzespoły (silnik, skrzynia itp). Tak więc według mnie jest to opcja zakupu samochodu godna rozważenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum