Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 1997
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2013-10-15, 18:52 [Avensis T25] pomoc przy zakupie
Witam
potrzebuję pomocy przy zakupie samochodu, są dwa problemy
jak zapalam to nie odpala odrazu tylko po kilku długich sekundach (pewnie świece) i na jałowym biegu obroty falują miedzy 400-700 non stop
facet, który chce ją sprzedać twierdzi, że samochód stał pół roku w niemczech i od 3 tyg jest w kraju i nie bł jeżdżony, i tak sie dzieje dlatego że długo stał, i jak nim 2-3 dni pojeżdze do powinno być ok, bo świece też mogły lekko zaśniedzieć od stania,
falowanie tylko na wolnych obrotach w czasie jazdy nie ma problemu
ja myślałem, ze może to przepustnica lub silniczek krokowy do czysczenia, jak myślicie moze mieć rację że to od stania
jeszcze jedna sprawa, jak jechałem , dodam że to 2.0 benzyna, to pokazywał mi komputer spalanie chwilowe miedzy 4-11 litrów, czyli normalka, ale średni przez jakies 10 minut jazdy pokazywał non stop 35 l /100 km, to normalne w toyotach ?? po jakim czasie zaczna pokazywać srednie spalanie
Co do falowania obrotów i odpalania to nie pomogę, może potrzeba resetu, natomiast jeśli chodzi o wskazania komp to srednie spalanie zeruje sie po zatankowaniu, 35l/100km to max co pokazuje wskaxnik wiec jesli silnik pracowal glownie na postoju to takie srednie wskazanie bedzie i musisz zrobic te kilka/kilkanascie km zeby srednia zaczela spadac, albo poprostu dotankowac kilka/kilkanascie litrow
posiadam toyote t25 2.0 benz, i jezdze nia malo.a tak dokladnie to dojezdzam nia do pracy 130km i tydzien stoi no i z powrotem na weekend wracam do domu.a ze jezdze z kumplem na zmiane to toyka stoi 2 tygodnie w domu. a czasem jak kolega cos potrzebuje zalatwic to i dluzej stoi niejezdzona, i nie mam problemow z odpalaniem czy falowaniem.a co do tego pokazywnia spalania to musialbym sprawdzic, bo nie zwracalem uwagi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum