Wysłany: 2013-04-20, 17:10 [Avensis T25] Półoś lewa do 1.6 VVTi proszę o pomoc :)
Witam Wszystkich
Wiec mam taki problem- mam do wymiany półoś napędową lewą. Przejrzałem całe allegro, byłem na kilku szrotach w okolicy Pułtuska, dzwoniłem do kilku sklepów i... nic.
W grę wchodzi tylko część używana, gdyż w ASO kosztuje od 1500 - 2000 PLN (nie na moją kieszeń takie ceny). W archiwum allegro znalazłem kilka sztuk od 200 do 400 PLN.
Jeśli macie jakiś kontakt, informacje gdzie taką część można znaleźć, będę bardzo wdzięczny
TOYOTA AVENSIS T25 2004 r. 1.6 VVTi VIN- SB1BZ55L10E015158
P.S.
Dodam, że spotkałem się przy okazji z opiniami, że 1,6 to silnik "dla emeryta", a mój mechanik stwierdził, że "za mocno dawałem po garach". Absolutnie się z tym nie zgadzam, aczkolwiek przyznam, że nie jest to popularna jednostka napędowa i z niektórymi częściami nie jest łatwo
[ Dodano: 2013-06-29, 16:32 ]
Sprawa rozwiazana dzieki pomocy jednego z Was
Oczywiscie, samochod naprawilem znacznie wczesniej niz pisze tego posta, ale ze wzgledu na spore zainteresowanie tym tematem i dosc czeste telefony do mnie w tej sprawie napisze "jak tego dokonalem".
wiec tak- nowej czesci kupowac nie musialem, wystarczyla naprawa, ktora kosztowala mnie ok 300 - 350zl. Jeden z Was znalazl firme w Toruniu, ktora naprawia (nie tylko regenruje) lub dorabia nowe polosie niezaleznie od tego z jakiego pojazdu pochodza, moga to byc osobowki, ciezarowe, kosiarki, maszyny budowlane itp. Warunek to wyslanie im uszkodzonej czesci. W moim przypadku wystarczyla wymiana osi tejze polosi, nasmarowanie i wymiana gumowych oslon przegubow. Koszt tego to wlasnie ok 300-350zl (wraz z kurierem w obie strony). Czas naprawy ok 2 dni roboczych, wyslalem w poniedzialek, w piatek juz mialem jezdzacy pojazd. Nie wiem czy jest to zgodne z regulaminem, ale podaje link do firmy (najwyzej bedzie BAN )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum