Wysłany: 2011-08-11, 15:41 [Avensis T25] Poduszki w t25, kontrolka
Witam.
Kupiłem Avensis po lekkiej kolizji, gdzie była wystrzelona poduszka kierowcy i pasażera. Zmieniłem komputer poduszek, poduszki wymieniłem jednak ikonka/kontrolka poduszek dalej się świeci. Sprawdziłem komputerem VAG kody błędów. Oto one:
0000 8110, 0000 8130, B1160(prawa kurtyna, która nie była wystrzelona), B1150.
Posprawdzałem wszystkie połączenia poduszek, jednak nie znalazłem niczego. Komputerkiem VAG nie usunęło mi tego błędu.
Możesz mieć uszkodzony czujnik zderzeniowy, lub kupiłeś zły sterownik poduszek, w co szczerze mówiąc wątpię. Jak sie z tym nie uporasz to podam Ci na PW namiary do dobrego elektryka.
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Dziękuję bardzo za pomoc. Zobaczymy, czy jak wymienię, to będzie już chodzić wszystko normalnie.
Pozdrawiam - Paweł
[ Dodano: 2011-08-12, 16:15 ]
Niestety wymieniłem wszystkie czujniki jednak to nie pomogło. Po weekendzie prowadzę go do elektryka. O przyczynie poduszek napiszę napewno na forum.
Pozdrawiam ; )
[ Dodano: 2011-08-13, 21:58 ]
Temat można zamknąć. Nie poradzono sobie z poduszkami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum