Witam od pewnego czasu zdarza sie że podswietlenie licznika w mojej ave gaśnie i pojawia sie kontrolka ładowania. Trwa to kilka sekund i ponownie sie zapala, zaś po zgaszeniu silnika nie ma pojawia sie kontrolka od ładowania i jeszcze dwie chyba od sygnalizacji wody w filtrze i cos jeszcze. Czy ktoś z Was spotkał sie z takim czymś?
Ładowanie aku sprawdzałem i jest ok. Sam nie wiem już co to może być. Proszę o pomoc i z góry dziękuje za porady.
Witam. u mnie dzisiaj podobnie - na zmianę, zegary całkowicie gasły i zapalały się. Silnik również się wyłączał i nie dawał się uruchomić. Po otwarciu maski zobaczyłem, że dymi się z syrenki alarmu.
Także chyba szykuje mi się demontaż alarmu bo robi zwarcie.
U mnie z silnikiem nic sie dzieje, poza tym nie mam alarmu w samochodzie więc to nie to. W mojej ave zawsze dzieje sie tak dopiero wówczas gdy silnik jest już optymalnie nagrzany. Nie wiem co to może być, jakiś przekaźnik - kostka sie pali, albo alternator ale ładowanie jak sprawdzałem miernikiem to jest ok. Może ktoś z forumowiczów miał jescze taki przypadek i wie jak to naprawić? Proszę o porady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum