Witam wszydtkim forumowiczow.
Moj.problem polega na tym iz kilka dni temu podczas jazdy swoja ave nagle.wylaczyl sie silnik,powlaczaly kontrolki.Po probie odpalenia uslyszalem tylko krecacy rozrusznik.Kiedy zajzalem pod maske.poczulem starty plastik jak i peknieta czesc obudowy paska rozrzadu.Po sciagnieciu tejze obudowy okazalo sie cos.czego nie moge a jak i kilku mechanikow zrozumiec.Dlaczego pekl napinacz paska rozrzadu?Dodam ze.samochod mam okolo pol roku.Obecny przebieg to 120 tys.mil(anglik).Rozrzad ze.wszystkimi.elementami zosal wymieniony przy 118tys.I co teraz?No coz.pozostaje.mi.rozdzierac silnik i znalesc uszkodzoneczesci.
Czy ktos z was spotkal sie z takim problemem?
Wymieniałeś Ty czy kupiłeś z wymienionym rozrządem? Samochód ma 120 kmil czyli jakieś 192000 km. Nie masz pewności czy rozrząd nie był wymieniony wcześniej albo ktoś sprzedając nie wcisnął ci bajki, że rozrząd był wymieniony :?: Na pokrywie rozrządu była jakaś wklejka ze stanem licznika? Jeśli już był wymieniony to nie wiadomo jakie czesci partacze wymienili. Natomiast rozrząd powinien być wymieniony przy 105kkm czyli 65kmil. Mam wrażenie że ktoś kombinował przy przebiegu i nie do końca tak jest jak piszesz. Dużo bałaganu narobiło w silniku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum