Wysłany: 2017-09-16, 17:49 [Avensis T25] Oznaczenia lamp angielskich i "europejski
Miałem kolizję w czerwcu i kupiłem używaną lampę. Lewą jako "nie-anglik". Na obudowie widać oznaczenie homologacji ECE "E4" co oznacza dopuszczenie do ruchu w Holandii - czytaj w całej EU gdzie jest ruch prawostronny.
Właśnie byłem na badaniach okresowych i okazało się, że lewa lampa świeci wyżej na lewo jak u anglików. Diagnosta powiedział, że to widać po tej strzałce w prawym kierunku nad kółkiem z literą E4. W starej lampie (którą jeszcze mam, ale jest popękana) nie ma takiej strzałki. Jak jest u Was? Bo do tej pory wystrzegałem się samego E11 bo to homologacja na UK.
Obecna lampa, która nie przeszła przeglądu:
Stara lampa:
[ Dodano: 2017-09-23, 18:22 ]
Sam sobie odpowiem i przy okazji dla innych będzie to może cenna informacja. W ave T25 na reflektorze z anglika jest strzałka, natomiast w wersji przeznaczonej do ruchu prawostronnego jej nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum