Jeżeli mam uzbrojony alarm (wykorzystuję kluczyk z pilotem) i otwieram drzwi drugim kluczykiem (bez funkcji pilota) to alarm powinien zadziałać??
Znaczy chce otworzyć, bo wcześniejszy właściciel go nie używał i się wziął i zastał .
A walczę z nim już drugi dzień.
A tak dla słabszych w temacie alarmów:
Otwieram zwykłym kluczykiem, pilota nie ma, alarm "gwiżdże" i co dalej, jakiś kod trzeba ustawić żeby go wyłączyć?
Drążę temat ponieważ nie wiem co wybrać, pchać się w koszta i robić drugi kluczyk na pilota (jako zapasowy), czy zlecić odblokowanie zamka (WD 40 nie pomaga) i pozostać przy drugim zapasowym kluczu bez pilota.
[ Dodano: 2010-05-27, 09:02 ]
już po problemie, zamek działa. I nie WD 40 tylko jakiś magiczny środek spec wpuścił, nie zdążyłem zobaczyć nazwy, 10 sek i zamek odblokowany.
No i masz ! przydałaby się nazwa tego środka. Zapiekł mi się zamek, nie drgnie ani do lewa, ani do prawa. Wpuszczałem WD40 i smar ambersila. Nic nie dało. Padnie aku i bedzie pozamiatane... ktoś ma jakiś pomysł ? Na rozbiórkę drzwi nie mam warunków, wiec w ostatecznosci fachowiec.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum