Witam i kieruje do Was prośbę, uszkodziłem 3 obudowy pod silnikiem tzn jedną która składa sie z 3 czesci , szukałem na "szrotach" i w internecie ceny za używane to około 350zł , czy warto tyle wydac czy kupic zastepnik za około 140zł ??? użytkuje ktoś taką podrube ? czy wszystkie otwory pasują ? przez brak tej obudowy chyba opadł mi zderzak z lewej strony jest to powiązane z brakiem tego elementu ? prosze o odpowiedz czy szukac używanego za około 300zl czy nowy zastępnik ? pozdrawiam
_________________ CZĘSCI AVENSIS T22 1.8 NA CZESCI .Pomogę forumowiczą z okolicy , wymiana klocków, tarcz, oleje, filtry .....podłaczenie pod komp, (interfejs ELM) zapraszam do mnie. Pozdrawiam
Zderzak na pewno będzie bardziej podatny na wszelkiego rodzaju naciski (czyt. stuknięcia). Po prostu nie będzie miał dodatkowego wzmocnienia jakim były osłony.
Sporo osłon pod silnik było swego czasu na allegro.
Nówki są w Intercarsie, ale nie jestem pewny czy to są oryginalne osłony...
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 23 Skąd: Konstancin- Jeziorna
Wysłany: 2011-01-30, 21:13
rozebrałem przód auta i mam pytanie czy zderzak trzyma się tylko na 2 srubach u góry i 2 w nadkolach , na pasie przednim nie powinno byc jakiegos styropianu / uchwytów trzymających zderzak ? rozbierałem kilka aut z przodu i np w mondeo jest pod zderzakiem styropian dzięki czemu bardzo dobrze trzyma sie auta wypelniajac luke miedzy zderzakiem a pasem przednim nie jest tak podatny na urwania , może moja avensis ma jakieś braki ?
_________________ CZĘSCI AVENSIS T22 1.8 NA CZESCI .Pomogę forumowiczą z okolicy , wymiana klocków, tarcz, oleje, filtry .....podłaczenie pod komp, (interfejs ELM) zapraszam do mnie. Pozdrawiam
Ja również polecam kupić chociażby używane ale oryginały z demontażu np. Sam miałem ten problem i niestety kupiłem zamienniki no i lipa, plastik twardszy i łamliwy bardziej, nie posiada dociepleń które są w orginałach, no i trzeba samemu docinać i dowiercać otwory bo nie pasują.
Mnie też czeka wymiana osłon dolnych (plus nadkoli). I też próbuję znaleźć używane oryginały, ale nigdzie w pobliżu nie mogę dorwać, a nie chcę kupować przez internet kilkaset kilometrów dalej, bo mogą wcisnąć uszkodzony i bedzie poblem. Jeśli nie znajdę, kupię "rzemieślnicze" po uprzednim "obmacaniu" w sklepie.
Co do belki i styropianu - ja nie mam styropianu i na rysunkach serwisowych czy też allegro takiego czegoś nie widziałem - więc chyba nie ma takiej wkładki.
Co do śrub: są 3 nad atrapą, 2 przy łączeniach z błotnikami i 2 przy łączeniach z nadkolami. Reszta to spinki i ślizgi (które też będę chciał kupić)...
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 23 Skąd: Konstancin- Jeziorna
Wysłany: 2011-03-02, 12:03
Kupiłem oryginalne i wszystko fajnie aż do przyjscia paczki kretyni mi tylne 2 przysłali i jedną przednią prawą !!!! szok a przez telefon "tak wszystko całe osłony cały przód 3 sztuki !!!" ślizg zderzaka kupiłem nowy za 80żł od człowieka z aso z magazynu chyba nie dokońca przeszło to przez kase
pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniu tych osłon , swoją drogą toyota sie nie popisała delikatne plastiki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum