Wysłany: 2013-11-04, 14:09 [Avensis T25] Stuki w zawieszeniu
Witam, od jakiegoś czasu słysze dosyć wyraźne stuki z przedniego zawieszenia. Sprawdziłem wszystko co możliwe u kolegi w serwisie, wszystkie elementy gumowe, mocowania hamulcy, amortyzatorów, poduszki silnika, skrzyni, mocowania osłon plastikowych itd.. Kumpel powiedział mi że to najprawdopodobniej uszkodzony amortyzator. Macie jeszcze jakieś pomysły czy zamówić amory i wymienić?Stukanie najbardziej słychać przy jeździe po kostce brukowej i na niezbyt głębokich dziurach..
Kolego może to trochę głupie ale posprawdzaj wszystkie połączenia śrubowe na linni sanki karoseria. Miałem kiedys podobną sytuację i u mnie pomoglo. coś stukało a po weryfikacji wszystko bylo jak nowe. Mój mechanik kontrolnie wziął klucz i zaczął dokręcać wszyastkie śruby. Okazał sie że jedna czy dwie trzeba było dokręcić mocniej - prawdobodobnie coś się ruszalo i uderzało w coś innego. Druga sprawa to zobacz czy przypadkiem jakiś plastik, osłona gdzieś nie lata, czasem może w coś uderzać i powodować dziwne odgłosy
Takie popukiwanie to przypadłość niejednej toyki. Różnie mówią, jedni że pomogła wymiana amorów, inni, że łożyska przy ich mocowaniu.
musisz poszukać na forum, cały temat o tym jest.
Mam dokładnie to samo z prawej strony słyszalne, wymieniłem amortyzator na oryginał i to samo 99% że to czapka. Spr. Jeszcze czy nie ma luzu na amorku.
panowie to może być jeszcze bardziej prosta sprawa niż amorki.
U mnie była taka przypadłość, że wyszło to na tych prowadnicach od zacisków hamulcowych, po prostu prowadnice wyrobiły się i zrobił się na nich luz i dlatego stukało wymiana pomogła koszt około 30 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum