43 tydzien to prawie listopad. Masz zatem równy rok leżakowania. Nic to im nie robi, zupełnie nic.
Przecież nie będziesz 10 lat ich użytkował. Góra 5 sezonów, no chyba, żę robisz 2000 km rocznie
wracając do fińskiej marki nokian otóż na sezon 2009/2010 nokian wypuścił nowość - opony W+, i akurat rozmiar 205/55 R16 występuje tylko w indeksie 91T, niestety nie ma "H".
I teraz mam dylemat czy kupić WRG2 91H - opona starsza bo debiutowała w 2006/2007 roku, czy kupić W+ 91T - nowość tego sezonu.
W sumie prędkości powyżej 190km/h nie osiągam praktycznie nawet latem więc tutaj nie ma znaczenia lecz zastanawia mnie czy tylko to ma znaczenie na eksploatację opon ??
Doradźcie.
Pieter [Usunięty]
Wysłany: 2009-10-13, 07:44
popatrz sobie na bieżnik i ocen która Ci się bardziej podoba i taką kup różnica będzie nie zauważalna...
ps. ja kupiłem Dunlopa Winter Sport 3D w sobotę odbieram w poniedziałek zakładam
Witam.
Wprawdzie teraz już zmieniamy opony na letnie ale ja przymierzam sie już do zakupu zimówek.Próbowałem uzyskać odpowiedź na pytanie które są najlepsze poprzez forum ale po przeczytaniu opinii wielu forumowiczów mam jeszcze więcej wątpliwości więc zdecydowałem zapytać ogółu. Nadmieniam że moje auto to Toyota Avensis kombi 2.0 D4D T25 2004r .Jakie opony na zimę w rozmiarze 205/55 R16 byście polecili. Waham się między następującymi:
-Dunlop Winter Sport 3D
-Goodyear Ultra Grip 7+
-Continental TS 830
-Goodyear UG Performance 2
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum