Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-06, 10:29
Powinieneś dostać maila powitalnego do skrzynki i sie przywitać. Bez tego nie da rady nic napisać
"
Cieszymy się ze zechciałeś(-aś) zostać częścią naszej społeczności i mamy nadzieje ze zostaniesz u nas na dłużej.
Kilka słów i szybkich uwag dla początkującego:
1. Pierwsze co powinieneś(-aś) zrobić to przywitać się i napisać kilka słów o sobie w odpowiednim dziale, a mianowicie PRZYWITAJ SIĘ.
2. Dodatkowo prosimy Ciebie JacekKu abyś zapoznał(a) się dokładnie z naszym REGULAMINEM PORTALU. Jest to dość istotne gdyż zawiera on podstawowe informacje i zasady poruszania się po naszym forum.
3. Forum zawiera sporo ciekawych informacji na tematy związane z pielęgnacją naszych aut. Aby było Tobie łatwiej poniżej masz linki do dwóch bardzo przydatnych wątków, które na pewno pomogą Tobie rozwiać początkowe wątpliwości i oswoić się z tematyką, pojęciami i zagadnieniami naszego forum.
a. FAQ tematów na forum,
b. Słownik skrótów i pojęć używanych na forum.
Te dwa wątki na pewno pozwolą Tobie na poznanie podstaw auto detailingu poprzez co nie zaczniesz działalności na forum od zadawania niepotrzebnych pytań, które jak zapewne wiesz, potrafią czasami być denerwujące
To chyba w skrócie wszystko na co warto zwrócić uwagę.
Na tą chwilę pozostaje nam tylko życzyć Tobie dużo zapału, chęci do zdobywania wiedzy i dzielenia się nią oraz czynnego uczestnictwa w życiu forum
ja uzwam kosmetzkw TurtleWax sa nieco droższe ale uważam za dobre dgyż ładnie się świeci karoseria. najpierw szmpon potem pasta polerska i na koniec wosk roboty jest sporo z polerowaniem bo trzeba 2 razy polerować ale za to efekt murowany. potem wystarczy na myjni ciśnieniowej spłukać samochód samą wodą z daleka i wszystko schodzi. wosk którego używam jest bezbarwny a kolor mojej Ave to srebrny metalik.
[ Dodano: 2011-06-08, 01:16 ]
przepraszam za błędy powyżej
ja uzwam kosmetzkw TurtleWax sa nieco droższe ale uważam za dobre dgyż ładnie się świeci karoseria. najpierw szmpon potem pasta polerska i na koniec wosk roboty jest sporo z polerowaniem bo trzeba 2 razy polerować ale za to efekt murowany. potem wystarczy na myjni ciśnieniowej spłukać samochód samą wodą z daleka i wszystko schodzi. wosk którego używam jest bezbarwny a kolor mojej Ave to srebrny metalik.
[ Dodano: 2011-06-08, 01:16 ]
przepraszam za błędy powyżej
właśnie jak to jest z tymi pastami polerskimi dlaczego dwa razy trzeba??
[ Dodano: 2011-06-08, 07:49 ]
Ja właśnie wczoraj zakupiłem mały zestaw Meguiara.
Może na weekend jak nie będzie padało to go przetestuję:)
A że wczoraj jeszcze szybki przyciemniłem to powinno byc cacy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum