Wysłany: 2010-02-08, 09:00 [Avensis T25] od Kilku dni pali mi się dziwna zaróweczka wie
od ponad 2 tyg jestem szczęśliwym posiadaczem Toyoty avensis po liftingu wagona z 2006r
Udało mi sie nabyc auto od 1 wlaściciela który zakupił je w salonie Auto ma przebieg 118 000
Wiem że przy 120 000 należało by zrobić kolejny przegląd i jestem na to przygotowany.
Dzisiejszego dnia zapaliła mi się dziwna żaróweczka koloru pomarańczowego, KTÓREJ WCZEŚNIEJ NIE BYŁO na kontrolce zegarów.
Znajduje się ona kolo informacji o wskaźnika temperatury silnika na samym dole.
Obok żarówki jest plastikowe pokrętło do regulacji i podświetlenia intesywności zegarów
wygląda ona jak obrotomierz a na górze ma taki budzik, niewiem czy mój opis coś pomoże
Postaram się zamieścić zdjęcie później, ale moze komuś się świeciła taka dioda i wie co ona oznacza
nie zlazłem niczego takiego w opisie auta i w książeczce serwisowej która posiadam
Szczerze, nie jestem do końca pewien czy ona mi się nie paliła od samego nabycia auta
ale dzisiaj zwróciłem na nią uwagę
[ Dodano: 2010-02-08, 21:31 ]
ta dioda zaznaczona jest ta elipsą
szczeze mowiąc nieweim co ona oznacza
[ Dodano: 2010-02-08, 22:03 ]
najlepsze jest to iz mam do avki ksiażeczke ale nie ma w opisie tej diody
masz zassane starsze wersje ksiązki i to samo zero opisu
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2010-02-08, 23:22
po mojemu może to wyglądać na info że któraś z diod podświetlenia tablicy przyrządów albo kontrolek się przepaliła
Sprawdź przy startowaniu czy wszystkie kont6rolki Ci się palą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum