Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Avant
Wysłany: 2015-08-24, 23:12 [Avensis T25] obroty
witam mam problem z obrotami silnika przy zmianie biegów podczas jazdy po puszczeniu gazu i wcisnieciu sprzegła obroty podnoszą sie o dwie kreski na obrotomiezu i dopiero spadaja w dół robiłem szyszczenie przepustnicy dało jedynie troche wiecej mocy i reset komputera i nic to nie dało prosze o pomoc
Witam jestem posiadaczem Avensis T25 z 3 tyg. I mam taki problem gdy rano odpale samochod przy tem. 8 stopni. Obroty wskakuja na 1900. I gdy juz jade np. 60 to czuje jak szarpie, jak stoje na swiatlach na luzie obroty spadaja na 800. Niewiem co sie dzieje :( . I wogole troche muli :/
Pierwszy objaw prawidłowy, drugi jeśli przez chwilę to też. Komputer testuje czy już może odłączyć ssanie, a jak motor zimny to szarpie, po uzyskaniu temperatury dalej szarpie?
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2005
Nadwozie: Avant
Wysłany: 2015-12-04, 21:18
powiem wam tak moja ave 2.0 vvti ale t22 ma mega ssanie im zimniej tym wieksze. jak szla jesien to ssanie bylo 1600-1800 teraz jest nawet 2600 max jaki odnotowalem trwa to zwykle ok 3km oczywiscie w trakcie jazdy sukcesywnie to spada. oczywiscie jak zrzuce na Neutral to wtedy sa wysokie ale jak wrzucam na D to spadaja tak do 1100 i dojezdzaja do 670 jak sie silnik nagrzeje i gitara.ale nic nie szarpie.
Witam. Mój problem polega z kolei na tym, że mam zbyt niskie obroty po rozgrzaniu silnika. Po wpięciu komputera dokładne wskazanie to 560-580 obr/min i co za tym idzie trzęsie mi całą karoserią. Podpowiedzcie czy samo czyszczenie przepustnicy pomoże? Czy problem leży po innej stronie?[
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum