witam serdecznie wiem ze temat egr jest opsany wystarczajaco ale mnie interesuje co sie dzieje z autem w avce t 25 jak jest egr zapchany sadza czy innymi zanieczyszczeniami co sie dzieje z autem bo ja mam wrażenie że jak mu na 3 biegu depne w ppedał i dojdzie do 3 tys obrotów to jakby sie zaczeło dławic czy to moze byc wina egr i zdaj mi sie jeszcze ze mam za duze spalanie mam silnik 2.2 150 km i przy delikatnej jezdzie spala mi na całym zbiorniku czyli 60 l jakies 800 km czy to nie za zamało jak na taki zbiornik prosze o porade i jeszcze jedno mam najechane 140 tys bo kupiłem autko pół roku temu i mysle ze nic nie było robione przy egr i innych sprawach poradzcie mi co mam sprawdzic zeby autko mi nie staneło na drodze
Sporo juz wiesz, zatem pora zabrac sie do roboty. Zabrudzony zawor EGR powoduje kopcenie na czarno, do tego objawy ktore opisujesz.
Trzeba go wykrecic i porzadnie wyczyscic (czasem wymienic). Do tego czyszczenie kolektora dolotowego oraz przepustnicy, potem przeplywka i wowczas poczujesz radosc z jazdy, a i ekonomia znacznie sie poprawi.
[szczegoly znajdziesz na forum, WAZNE TEMATY]
Powodzenia
_________________ Zycie bez wiedzy jest smiercia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum