Mam podobny problem, samochód zamyka się z pilota bez problemów, lecz otwiera się bardzo rzadko lub po dłuższym klikaniu.
Problem narasta jak jest zimno lub wilgotno, w lecie nie ma problemu.
Dwa piloty z wymienionymi bateriami więc pilot nie jest przyczyną.
Wymieniłem też centralkę nad schowkiem na inną lecz wystąpił całkowity brak reakcji, bez programowania raczej się nie uda. W oryginalnej centralce nie widać uszkodzeń, zalania wilgoci itp. Wymyłem IPĄ ale nic to nie dało.
A psikałeś z WD40 lub spray kontakt U do czyszczenia styków? Mam kilka kontaktów m.in. PR do czyszczenia potencjometrów, wiatraka itd. Super a mały koszt. A może odbiornik ewentualnie kable? Może być klapa, czujniki które są pod alarm podpięte? Wyłączałeś i włączałeś akumulator aby sprawdzić? To jest kilka możliwości. No i na koniec.. diagnostyka, sprawdziłeś czy pokazuje się błąd. Od tego powinieneś zacząć.
Polecam. Tyle lat mam i kupują odnośnie elektroniki z autami, wzmacniaczami, zmieniałem ostatnio Pioneer PD-S801 Audiofilski odtwarzacz płyt CD, załącznik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum