Wysłany: 2013-12-08, 18:55 [Avensis T25] Nie grzeje siedzenie kierowcy
witam tak jak w temacie nie grzeje siedzenie kierowcy-pasazera dziala, czy przyczyna moze byc zwyczajny bezpiecznik?jesli tak to czy ktos wie gdzie go szukac?a jesli nie to prosze o podpowiedzi
dokładnie. Kiedyś nawet złożyłem sobie maxymalnie do przodu oparcie i między siedzisko a oparcie wsadziłem w trasie zamarzniętą butelkę z wodą żeby potem się napić
czyli kostka pod siedzeniem badz bezpiecznik, musze przyznac ze bezpieczniki sa osadzowe bardzo gleboko i przedzierac sie trzeba przez rozne wiazki i plontaniny kabli
[ Dodano: 2013-12-14, 14:39 ]
no wiec nie mam bezpiecznika NR 41 mam fote postaram sie dodac
[ Dodano: 2013-12-14, 14:43 ]
ktory to od grzanych siedzen?
[ Dodano: 2013-12-20, 15:47 ]
posiada ktos moze jakis schemat kabli od grzanych siedzen ktore znajduja sie pod siedzeniami? bo nie wem czy ktores z nich nie sa przypadkiem od poduszki powietrznej w siedzeniu
Witam Posiadam Avensis t27 z 2017 roku dołożyłem maty oraz przełączniki w kostce 4 pinowej pod siedzeniem na pin 1oraz 4 podłączyłem mate a na pin 2,3 czujnik temperatury z maty.Tylko dlaczego jest +12V cały czas na pinie 1,4 nawet po wyłączeniu potencjometru na 0.
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Wagon Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2020 Posty: 265 Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-05-22, 08:16
kielbasa - o ile sie nie myle to bezpiecznik jest 1 do obu siedzen
zapewne masz uszkodzony modul pod fotelem ( czarny wielkosci pudelka od zapalek )
arczi - czemu piszesz w 2 watkach?
to samo co kielbasa , prawdopodobnie masz uszkodzony modul pod fotelem.
weryfikacja jest prosta - zamienicie moduly miejscami.
moduly t25 - t27 sa rozne, wygladaja inaczej ale logika ich dzialania jest ta sama.
nie miaem w rekach modulu od t25 ale chyba nawet elektronika jest ta sama ale jej PCB jest rozne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum