Czy to możliwe, że podczas zimnych dni rano długo kręcę zanim odpali około 20 sekund.
Nowy akumulator, świece. Potem pali od razu. Rozrusznik kręci żadnych zgrzytów ani nic.
lord59, czasem problemem może być cofające się paliwo do baku... powodów może być wiele... od niesprawności związanych z zaworkami zwrotnymi, po problemy z pompą paliwa (nie wiem ile ich jest u Was, u mnie aż dwie w zależności czy w układzie wysokiego czy niskiego ciśnienia)
P.S. Problem jest tylko w zimne dni? Co ze świecami żarowymi?
Pompa jest tylko wysokiego cisnienia w silniku. Prawdopodobnie problem jest z rozrusznikiem, daje za małe obroty i pompa potrzebuje więcej czasu na wytworzenie ciśnienia.
Szukaj tematu o odpalaniu na forum. Nie wiem jak sprawdzic rozrusznik ale daje głowę, że tu jest problem.
Jeszcze jedno, na zimnym i na cieplym tak samo zle pali? jak na cieplym jest tak samo zle to rozrusznik, jak lepiej to moze cos innego albo to dopiero poczatek klopotow z rozrusznikiem :lol:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum