Wysłany: 2012-08-28, 20:42 [Avensis T25] narastające buczenie przy 1500 obr
[Avensis T25] od 2 tygodni zaczęło coś buczeć przy 1500 obr. Nie słychać tego z zewnątrz tylko w środku. Zasugerowano mi w Toyocie wymianę pirścienia uszczelniającego na pierwszym połączeniu wydechu. Pudło, nic to nie dało. Teraz mówią, że być może wypala się tłumik. Mam juz 200 stówki w plecy i dalej nie wiem o co kaman?
Wysłany: 2012-08-28, 20:48 Re: narastające buczenie przy 1500 obr
don_raul napisał/a:
[Avensis T25] od 2 tygodni zaczęło coś buczeć przy 1500 obr. Nie słychać tego z zewnątrz tylko w środku. Zasugerowano mi w Toyocie wymianę pirścienia uszczelniającego na pierwszym połączeniu wydechu. Pudło, nic to nie dało. Teraz mówią, że być może wypala się tłumik. Mam juz 200 stówki w plecy i dalej nie wiem o co kaman?
Obstawiam że rura która idzie od filtra powietrza do intercoolera jest obluzowana i jest takie dziwne buczenie! załozyłem na ta rurę drugą opaske i jest git
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Tak tą co idzie od filtra do intercolera a nie do turbiny.Ja to już kawał czasu temu robiłem.
Te rury nachodzą się na siebie i trzyma je taka opaska założona na tą rurę. Jakby Ci się nie udawało tego garnąc to możesz podskoczyć do mnie i CI pomogę
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum