Witam kolegów,
wczoraj w przypływie zaganiania nalałem do sojej avki 2005 2.2 D-4D 150KM ponad 8 l benzyny. Niestety miałem w baku tylko jakieś 3 l ropy.
Przejechałem jakieś 8km i nie było żadnych niepokojących objawów. Jak chciałem odjechać od znajomych już jej nie zapaliłem. Kilka razy próbowałem i wtedy mnie olśniło że nalałem niwłaściwego sosu.
Czy koledzy mogą się podzielić własnymi doświadczeniami z tego typu problemem?
Jak rozmiawałem ze znajomym mechanikiem mówił że powinno się skończyć na wypompowaniu paliwa, wymianie filtra paliwa i zalaniu do baku jakiś 30 l ropy.
Coś możecie poradzić?
_________________ Toyota Avensis 2005 2.2 D-4D Wagon - Sol
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 16V benzyna
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2014-05-02, 13:39
Zdarzyło mi się kiedyś jak tylko kupiłem AVE zalać około 6l benzyny do D4D. Nie miałem doświadczenia z dieslami więc w naturze była benzyna. W porę się jednak zreflektowałem i dopełniłem olejem ale od razu. Wtedy wszystko ładnie przepaliło i nic się nie zadziało. W twoim wypadku mechanik chyba miał rację. Bez wymiany filtra chyba się nie obędzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum