Wysłany: 2015-09-30, 19:00 [Avensis T25] Montaż instalacji LPG w aucie z dużym przebieg
Witam , właśnie stoję przed wyborem, założyć Lpg w mojej T25 1,8 vvti czy sprzedać i kupić coś innego .
Historię auta znam od samego początku-2003r. Przy 60000 miała wymieniony silnik(bagnet ma zieloną kropkę). Obecnie ma przejechane 323000.Toyota nie sprawia żadnych problemów, poza okresowymi wymianami oleju i płynów.
Jak myślicie jest sens przy tym przebiegu założyć LPG? Jakie przebieg średnio osiągają te auta z tym silnikiem.
Z własnego doświadczenia wiem że jeśli silnik jest w dobrym stanie to możesz śmiało montować instalację do auta.Ja na gazie zrobiłem ok 100tkm i głowica nadawała się do remontu,tyle że po takim przebiegu zaoszczędzić można na nowy silnik w ASO.
Co do osiągów to ja nie odczuwam żadnej różnicy w osiągach jedyne to na stacji
Spalanie u mnie po Lublinie to ok 10-11L w trasie ok 8L.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum