Jako ze to mój pierwszy post na forum chcialbym się serdecznie przywitać. Kilka dni temu zostałem posiadaczem toyoty avensis z roku 2003, auto kupione od 1 właściciela który to nabył je w polskim salonie toyoty. Ostatni wpis w książce serwisowej w roku 2016, wtedy tez zostalo wymienione kompletne sprzeglo, w 2008 roku malownica (podobno w ramach gwarancji). Na dzień dzisiejszy przebieg auta to 235 tys. kilometrów. Dziś z racji wolnej majówki wymieniony olej (liqui moly 5w40) wraz z kompletem filtrów. W najbliższych planach wymiana sworzni wahaczy (nawyk który pozostał po przykrej przygodzie honda accord VI gen. ) oraz konserwacja podwozia. Co cieszy najbardziej całe auto jest w "1 farbie) 70-80um na każdym elemencie.
Witam wszystkich klubowiczów, Zbyszek z Sandomierza, od miesiąca jestem posiadaczem T25 2,2 DCAT i pierwsze zaskoczenie, podczas rejestracji dowiedziałem się że moc mojej maszyny to 147kW, czyli 199kM, nie wiem czy to dobrze ale rwie jak rasowy ogier, przebieg na liczniku 142000km , trochę dziwne jak na 12latkę, ale wg dokumentów by sie zgadzało, właśnie wymieniam chłodnicę klimy i regeneruję odbłyśniki reflektorów, dzisiej mam odebrać przesyłkę z napylonymi lustrami, wielce jestem ciekaw jak to zrobią, bo sam to robię, mam pytanie: czy robić dodatkową wentylację wewnątrz reflektorów,/wycina się dolną ramkę we wkładzie refl./widziełem to na yutubie u WANI z USSRu , może za dużo jak na pierwszy raz ale jestem pod wrażeniem tej maszyny,pozdr zb
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum