Witajcie, zgniły mi oba tylne przewody za nadkolami tylnych kół. Wymieniliśmy na miedziane. Odpowietrzyliśmy (2x!) koła, pompy i sprzęgło i objaw jest taki: samochód zimny - pedał twardy, odpalę - pedał schodzi do połowy, depnę 2 razy - pedał twardy i jak przytrzymam, to schodzi do połowy. Mogę jechać takim autem???
Chyba masz rację, dziś zrobiłem 50 kilometrów i hamuje nieźle, tylko pedał schodzi do połowy, czego przed wymianą nie było. Jeśli nacisnę szybko 2 razy, samochód staje dęba. Myślę, że należy nim pojeździć i wszystko wróci do normy
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2018-04-18, 08:18
a dodatkowo jak zaczniesz szybko pompować to po 5-7 wciśnięciu pedał sztywny + możne Ci się zapalić kontrolka od hamulców - normalny objaw - było już o tym na forum
Koledzy też przerabiałem ten temat,objawy ustąpiły dopiero po odpowietrzeniu na maszynie przepompowaliśmy przez cały układ około 1,5 litra płynu i sie udało.A tak poza tym (WPADAJĄCY PEDAŁ) to nie jest prawidłowe.
_________________ Sprzedaż używanych, oryginalnych części Toyoty Avensis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum