Wysłany: 2011-01-19, 02:54 [Avensis T25] Metaliczne stukanie w okolicach pompy paliwa i
Cześć
Mam problem z metalicznym stukaniem na niskich obrotach w okolicach pompy diesela i wspomagania. Stukanie cichnie po lekkim zwiększeniu obrotów, po czym gdy obroty spadną z powrotem stukanie powraca. Słychać trochę to tak jakby metalową kulkę włożyć metalowej rurki i potrząść. Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją??
Szukałem w google ale nie znalazłem nic konkretnego... ktoś miał podobne problemy ale to stukanie w innym punkcie albo po rozgrzaniu cichło całkiem.
Wydaje mi sie, ze najczesciej (po danym przebiegu) halasuje rolka napinacza paska alternatora(wyrobione lozysko).
Latwo mozna ja wymienic we wlasnym zakresie. Co do halasu przy zmianie biegow, to moze dwumas lub sprzeglo?
_________________ Zycie bez wiedzy jest smiercia...
Ostatnio zmieniony przez MICHAS 2011-05-06, 07:50, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiaj zauważyłem jeszcze jedną rzecz. W momencie rozpędzania jak zmieniam z 1 na 2 lub 2na 3 czasem jakby coś wpadało na chwile w rezonans. Jakby jakieś łożysko zużyte. Podjadę do serwisu dzisiaj zobaczę co oni powiedzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum