Witam wszystkich, od zakupu mojej avki minęło jakiś czas i dopiero teraz zauważyłem że nie działa regulacja lewefgo lusterka. Prawe chodzi jak należy, lewe martwa cisza. Sprawdzałem już kostki podłączeniowe, są ok, sam regulator lusterek podmieniłem z innego auta, zero reakcji.
poradzcie gdzie zacząć szukać, zanim kupie drugie lustro albo jakiś elektryk orżnie mnie na kasę
Rozebrać lusterko i sprawdzić czy podaje napięcie na wyjściu przewodów.
Jeżeli podaje sprawdzić rezystancje uzwojenia silniczków.
Oraz rezystancje między zwojową. Nie wiem ile fazowe są te silniczki ale w najprostszym schemacie powinny być 2 zwojowe czyli 2 fazy więc 3 lub 4 przewodziki.
Zależy od budowy silniczka czy ma wspólny ujemny czy nie i ile zwojów ma.
Jak nie ma zmian napięcia jak podajesz sterowanie to gdzieś zaginęło zasilanie.
Najlepiej to sprawdź i podaj ile i jakie kolory na wyjściu ma te lewe lusterko w tedy spróbujemy doradzić
Witam, czy ma ktoś schemat pinów wyjściowych z prawego lusterka w T25 po lifcie na 9 pinów ? Miałem urwane i kupiłem używane bez kostki a po kolorach trochę choinka się robi z lusterkiem bo się okazało że to zamiennik, i chciałem po wyjściowych dochodzić co do czego. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum