Wysłany: 2010-03-15, 13:04 [Avensis T22] Problem z LPG
Witam mam problem założono mi instalację gazową 4 generacji listwa OMVL elektronika Lecho do silnika 1.8 vvti 2001r. instalację zakładałem w Białymstoku w warsztacie producenta czyli Lecho spalanie 11 l w mieście i 10-11 na trasie przy prędkościach 120-180 (trasa Warszawa- Białystok) niestety właśnie na trasie zorientowałem się że na 4 i 5 biegu przy 4 tys. obrotów silnik traci całkowicie moc tzn. odczucie jest takie jakby odcięty został dopływ gazu (problem jest niebezpieczny zwłaszcza przy wyprzedzaniu). Kilkukrotnie wstawiałem samochód na regulację po której przez pierwsze 30-40 km jest ok po czym problem powraca dodam tylko że przy jeździe do 120 km/h czyli po mieście instalacja sprawuje się bardzo dobrze nie ma utraty mocy w stosunku do benzyny oraz żadnych innych problemów. Jeżeli ktoś ma jakieś ciekawe spostrzeżenia dotyczące mojego problemu to proszę o opinie dodam że obecnie ponownie wstawiłem samochód na tzw. mapowanie co zaproponowali monterzy mojej instalacji o efektach oczywiście Was poinformuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum