Wysłany: 2011-01-19, 14:10 [Avensis] [T25 lifting] - Problem z Radiem
Witam wszystkich
Mam problem z Radiem, Mam avensis t25 z 2007 roku po liftingu i posiadam radio z mp3 symbol radia: W58831
problem pojawił się nagle z wyświetlaczem na pomarańczowym podświetleniu wszystko zapełnione jest czarnym kwadratem (dołączam zdjęcie)... radio działa bez problemu, w momencie włączenia na ułamki sekund ładnie się wszystko wyświetla a potem zapełnia wszystko na czarno
Czy wiecie co to może być?
Czy warto to gdzieś naprawiać i ile to może kosztować?
Czy lepiej kupić cale radio na allegro?
Witam. U mnie jest to samo. Stało się to po mroźnej nocy. Nie idzie radia ustawić.Napewno wyswietlacz się nie wylał bo wtedy czarna plama byłaby cały czas nawet po zgaszeniu radia.Czekamy na porady.
Wygląda na brak napięcia kontrastu podawanego na wyświetlacz.
Oddać jakiemuś elektronikowi, bo problem jest w elektronice - albo z napięciem kontrastu, albo w styku pomiędzy LCD a płytką wyświetlacza, ostatecznie pad kontrolera lub jakaś przerwa w sygnałach sterujących.
Witam.
Mam pytanko. Mam takie radio, jak zamieścił na zdjęciu piechu. Jest tam przycisk "NAVI". Po co on jest, bo z tego co czytam, to chyba tu navigacji żadnej nie mam?
Dzięki
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-17, 01:15
W każdej wersji jest ten przycisk ale nie każda wersja ma czytnik map i antenę niezbędne do uruchomienia nawigacji.
Sprawdź pod fotelem czy czasami nie masz czytnika DVD.
Typ: Audi
Silnik: 2.0 diesel
Rok: 2005
Nadwozie: Avant
Wysłany: 2016-07-19, 00:28
Ciekawe. Udało się to naprawić ? Podobne problemy potrafią wystąpić w wyświetlaczu komputera, ale tam zazwyczaj pod dużym kątem widać treść.
No i trafiło do mnie takie radio z taką usterką. Jest to do naprawienia.
_________________ Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza
http://goo.gl/H3P8AU
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
kontakt 503304123
Czy komuś udało się samodzielnie naprawić problem z czarnym ekranem? Mam przed sobą schemat radia, czy ktoś może podzielić się wiedzą które elementy są za to odpowiedzialne? Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum