Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2000
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-08-15, 14:19 [Avensis T25] Zakup Avensisa - pare pytan
Witam, przymierzam sie do kupna Avensisa i w zwiazku z tym mam pare pytan dot tego samochodu. Chodzi mi glownie o awaryjnosc, z tego co slyszalem/czytalem samochod potrafi byc naprawde posluszny i nie wymaga zazwyczaj zbyt wielu napraw, to prawda czy tylko zwykle plotki?
Druga sprawa jest wybor silnika, postawilem na Diesla, jednak chcialbym sie dowiedziec ktory silnik jest lepiej wybrac, nie ukrywam, ze celuje w ten wiekszy o wiekszej mocy tzn 2.2 albo 150 KM albo 177 KM, moze ktos ma te silniki i moze powiedziec cos wiecej na ich temat? Uwazam jednak ze jednak 116 koni w silniku 2.0 to troche za malo jak na taki duzy samochod.
Kolejna rzecz, szukam egzemplarza ze skrzynia automatyczna, wiem, ze ostatecznie moze mi sie to nie udac, ale jednak probuje. Moze ktos wypowiedziec sie na temat awaryjnosci automatow w tym modelu i jakosci/charakterystyki tych skrzyn? Chodzi glownie o przejscia biegow itp.
Na jakie rzeczy glownie powinienem zwrocic uwage ogladajac ten samochod?
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Paź 2012 Posty: 30 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-11-27, 20:34
Z tego co się orientuję, to w T25 ładowali jeszcze stare 4-biegowe automaty, które naprawdę potrafią zamulić mocne silniki.
Na temat awaryjności niech wypowiedzą się użytkownicy, ale o D-Catach słyszałem (podkreślam to słowo) więcej złego niż dobrego.
Poczytajcie, popytajcie i dopiero podejmijcie decyzję czy warto.
Co tu się może psuć? Jedynie silniki, sprzęgła, dwumasy (notorycznie), po za tym zawieszenie raczej niezniszczalne, z elektryką nie wyczytałem, żeby ktoś miał większe problemy, buda ocynkowana, więc rudy nie straszny.
_________________ Pozdrawiam
Rufus
Jeśli moja wypowiedź okazała się pomocna, kliknij POMÓGŁ - to nic nie kosztuje
A po lifcie byly w ogole wersje diesela z automatem :?: . Przed liftem, w 2.0 116hp na pewno automatu nie znajdziesz.
Co do mocy 2.0 to po liftingu ona wzrosla do 126hp. Swoja droga podobno to najmniej problemowy poliftowy diesel więc będziesz miał orzech do zgryzienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum