Wysłany: 2012-01-15, 19:22 [Avensis T25] Kupie , tylko AUTOMAT
Witam, od jakiegoś czasu szukam T25 , ale tylko skrzynia AUTOMAT na allegro jak allegro mało , wiec może pocztą pantoflową ...
Autko:
WARUNEK KONIECZNY : AUTOMAT - skrzynia biegów
Avensis T25 najlepiej rocznik od 2004
Silnik w sumie bez znaczenia czy DIESEL czy Pb
Kolor: najlepiej Srebrny
Nadwozie: oby nie kombi
Wiem że z takimi wymaganiami to do salonu , ale niestety...
1,8 jest na rynku polskim w automacie ale tylko ze skrzynią CVT tą bezstopniową miałem okazję jeździć yarisem nowym z ta skrzynią dla mnie to jakies nieporozumienie albo kwestia przyzwyczajenia dla mine ta skrzynia nie zdała by egzaminu wogóle.
co do diesela to jest normalna skrzynia w silniku 2,2.
Jest parę autek na allegro ale straszne ceny 25-32tyś za 2003 rok (droższe od aut z manualną skrzynią) , ale pocieszenie większość krajowe i niby udokumentowany przebieg
A dlaczego z gazem nie współpracują bo myślałem że może kiedyś później ją zagazuje jak spalanie będzie bardzo wysokie ??
Schwefel ja też cos takiego widziałem na allegro.
Co do gazu to bezpośredni wtrysk....nie ma takiej instalacji.....a nawet jesli jest to wtryskuje na 10 cykli 3 cykle benzynę także nie jest opłacalna i zanim sie zwróci to zmienisz silnik ziomuś.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 961 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-18, 07:54
Do Toyoty nikt nie zrobił jeszcze takiej instalacji. Do VW są już ale opłacalność w małych silnikach jest dyskusyjna bo zużywają benzynę do chłodzenia wtrysków.
schwefel to auto kolesia z pokrewnego forum ......Daska.....kojarzysz?ziomuś dasiek raczej dba o auta....z tego co wiem to sprzedaje bo dostał służbowe.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 961 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-19, 15:58
Kojarzyć kojarzę ale już się tam od dłuższego czasu nie udzielam z wiadomych względów.
Samochód wart obejrzenia. Skoro z Polski to nie zaszkodzi udać się na sprawdzenie do ASO. Biorą koło 300zł ale będziesz miał jasność co jest do wymiany.
tak ziomuś pokrewne......wpisz w google forum avensis i Ci wyskoczy pierwsze od góry.....jak się zalogujesz to i posty daska przeczytasz co i jak z autem było.
Schwefel.....tak na marginesie.....myślałem,że juz Ci przeszło.....luka nie do zapełnienia została....zastanów się!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum