Wysłany: 2016-08-07, 11:57 [Avensis T25] Kontrolka akumulatora i check.
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z odpalaniem auta polegający na tym ze po przekręceniu stacyjki często (dzieje się tak gdy wywali m.i check engine sonda lambda bank 2 sensor 2) nie pali się kontrolka akumulatora i check.W takim przypadku auto nie odpali ale wystarczy przekręcić jeszcze raz (kontrolka zaczyna świecić po włączeniu zapłonu) i auto odpala tyle ze na obrotach ponad 2000 i jakis czas utrzymuje wysokie obroty.Miał ktośkolwiek taka sytuacje ?
[ Dodano: 2016-08-09, 16;30 ]
Byłem dziś w na diagnostyce i diagnosta znalazł takie błędy;
-C1201 Informacja z modułu sterującego silnika.Niestabilny moment silnika.
-P0156 Sonda lamda tak jak wyżej .
Według niego takie problemy może powodować przekaźnik główny który można kupić tylko w toyocie.Kupilem taki przekaznik .http://allegro.pl/avensis-corolla-04r-przekaznik-glowny-90080-87019-i5042833119.html Ale występuje on w kilku miejscach Który może odpowiadać za to wszystko?
Kolego, możesz napisać jak u Ciebie zakończyła się sprawa ?
Mam podobny problem, tylko u mnie wywala błąd P0037 (sonda lambda z Bank 1 Sensor 2).
Czasami przy odpalaniu auta zapala się tylko kontrolka oleju, bez kontrolki ładowania i nie można wtedy odpalić samochodu.
Po ponownym przekręceniu kluczyka już jest OK, ale wolę tego nie zostawiać bez rozwiązania, żeby jakieś problemy nie przytrafiły się w trasie.
Wymieniłem tą sondę i wszystkie problemy zniknęły.
[ Dodano: 2017-06-02, 06:57 ]
Niestety.Myslalem ze wszystko będzie już dobrze ale po siedmiu miesiącach od wymiany sondy wszystkie problemy wróciły.Dzieje sie to samo co przed wymianą.Brak mi sił do tego auta.Ma ktoś jakis pomysł?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum