Hej chłopaki kolejne pytanko. Po nabiciu klima trzymała jakieś 3mce a po tym czasie przestała chlodzić. ostatnio zauważyłem jakiś wuciek oleju z chłodnicy klimy z takiej rurki umocowanej z boku. Czy to normalna sprawa taki wyciek czy moze to jest uszkodzenie i tamtedy gaz ucieka? Dzieki za wskazówki pozdrawiam
Odpowiedziałeś sobie sam na pytanie Skoro olej wycieka to tym bardziej czynnik chłodzący. Podjedź na uszczelnienie, nabij z kontrastem i powinno być ok.
Byłem ostatnio u Panów mechaników i stwierdzilil, że chłodnica klimy do wymiany bo tego sie nie da naprawić no i klops. Muszę ją wymontować i obejrzeć dokładnie może coś sie wykombinuje a jak nie to wymiana.
Nie wiem czy w toyce to zda egzamin ale jak mialem ten problem w vectrze swego czasu to spawanko pomoglo - jezdzilem tak 4 lata i bylo ok - sprawdz moze sie uda koszt duzo mniejszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum