Witam!
Jesień w pełni więc trzeba szczególnie zadbac o oświetlenie samochodu.
Temat wymiany żarówek jest na topie ale mnie interesuje jakiej firmy należy zakupić H7aby swieciła długo. Na pewno nie te z supermarketów ale wczoraj w sklepie położono 3 firm.
Osram, Bosch i Narva. Co wybrać? Co możęcie polecić?
Wiem że i tak zbyt długo nie działają bo reflektor jest tak zaprojektowany że temperatura je wykańcza ale może rzadziej będę kaleczyć ręce.
Sprzedaję żarówki samochodowe. Im bardziej wysilona żarówka, czyli taka co da najwięcej światła to będzie miała najmniejszą żywotność, natomiast są żarówki marki Osram, które nazywają się ULT i jeśli kupisz na paragon to będziesz miał gwarancję 2 lata.
Pomiędzy są żarówki +20%, 30%, 50%, 100% więcej światła, + mogą mieć barwę bardziej białą cool blue zalecane do jazdy nocą bo lepiej widoczne są wszystkie białe elementy i mniej się oczy męczą
teoretycznie, jaki paragon będzie widoczny po takim czasie, poza tym z doświadczenia wiem, że nikt nie trzyma tyle paragonów, jedyne wymiany to kilka sztuk w okresie pół roku od sprzedaży innych nie mieliśmy.
Philipsy Vision H7 świeciły mi 2 lata (około 35tys km) - koszt 30zł/1szt, więc przerzuciłem się na marketowe za 15zł 2szt. Te świecą różnie ale na ostatnich jeżdżę już rok.
W T22 da radę wymienić obydwie w 3min w t25 już trzeba się nagimnastykować, więc lepiej kupić coś bardziej sprawdzonego.
Osram nightbraker 2 super zarowki i philips blue vision,
Nie rozumie niektorych,po co oszczedzac na zarowkach????
ile zaoszczedzicie ???? 15 20 zl 50 zl czyli praktycznie nic a roznica pomiedzy tanimi zarowkami a markowymi jest naprawde spora a zwlaszcza w nocy na mokrej nawierzni ale nie tylko,zwykly osram czy philips a te z wyzszej polki robia roznice i to spora a nie mowiac juz np o porownaniu nightbraker 2 do zwyklej zarowki.....przepasc
Śpioch [Usunięty]
Wysłany: 2014-01-16, 13:15
MarcinXXX napisał/a:
Bo taki mają kaprys !!! 8-)
Już i tu zaczynasz krzyki na userów ? Sądzę że Ci którzy używają tańszych mają w poważaniu to czy ty ich rozumiesz czy nie. Więc nie spinaj się tak bo i tak każdy zrobi jak uważa. 8-)
Ja polecam takie jak wyżej nie dlatego bo mi się spodobały tylko dlatego, że wiele innych markowych już przerobiłem i stwierdzam że szkoda kasy na philips, Osram itp. Są tak samo trwałe i strumień światła bardzo dobry- zresztą chyba najbardziej z polecanych na innych forach. TUNGSRAM H7 SPORTLIGHT +50% BLUish jak i H1 jak dla mnie nr 1. I nie ma sensu przepłacać.
Bo taki mają kaprys !!! 8-)
Już i tu zaczynasz krzyki na userów ? Sądzę że Ci którzy używają tańszych mają w poważaniu to czy ty ich rozumiesz czy nie. Więc nie spinaj się tak bo i tak każdy zrobi jak uważa. 8-)
Pisz w temacie bo twoje zdanie nie wnioslo nic do tematu oprocz tego ze kazdy kupuje to na co go stac,ty pewnie wozisz pod kloszami zapalone znicze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum