Wysłany: 2010-01-20, 11:18 [Avensis T25] Jak wytrzymałe są wtryski w D4D
Witam
Przymierzam się do zakupu Toyoty Avensis 2.0 D4D 2003, od znajomego. Sprzedający twierdzi że auto było serwisowane w ASO i że jest w idealnym stanie. Nie bardzo mam powód żeby mu nie wierzyć, bo to dobry znajomy jest i znam historię tego samochodu jak i styl jazdy człowieka. Auto ma ok. 140kkm przejechane.
I tutaj pytanie. Jak wytrzymałe są wtryski przy dość spokojnej jeździe, i co ile kilometrów się je wymienia? Ewentualnie jak rozpoznać że coś im dolega? Bo jak ostatnio oglądałem to auto to na mrozie (ok-7) po trzytygodniowym staniu odpalil bez problemu (niestety nie przyjrzałem się czy kopci). Akku jest słabe i podobno gość trochę je podładował przed odpaleniem.
Czy tylko serwis może sprawdzić jakość wtrysków?
Jeśli auto serwisowane w ASO to po VIN'ie sprawdzisz całą historię napraw/przeglądów. Co do wtrysków to moje już mają prawie 240kkm - jedna zasada, tankujesz paliwo tylko dobrej jakości na sprawdzonych stacjach. Wtrysków nie sprawdzisz bez ich wyjmowania - co moim zdaniem jest bez sensu, jeśli dobrze jeździ nic nie przerywa i nie ma żadnych objawów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum