Wysłany: 2013-04-29, 17:57 [Avensis T25] wlałem benzynę do diesla co robić
Witam, mam problem z autem wlałem 15l benzyny do diesla przejechałem 150km auto zaczęło stukać i się dławić , miałem problem z uruchomieniem go ale jakoś odpalił i dojechałem do mechanika .Mechanik powiedział mi że możliwe jest że będą do wymiany wtryski do czyszczenia pompą paliwa i jeszcze jakieś czujniki całkowity koszt to 2000-3000zł
Czyjest jakiś inny sposób żeby zmniejszyć koszty poradźcie mi prosze. Silnik to 2.0 d4d
Pozdrawiam
Proszę używać prawidłowego nazewnictwa tematów oraz predefiniowanych tagów (0x4B25A)
Szkoda że nie odpuściłeś z jazdą jak auto zgasło..... Wtryski mogły paść bo są dość delikatne z tego co widziałem na allegro to ok 900zl /szt =/ i to będzie największy koszt nie baw się w regeneracje ani kupowanie używek ... czyszczenie baku + przepłukanie układu to minimalne koszty zależne od mechanika ... Ale czujniki się nie psują od złego paliwa.... ewentualnie zaworki scv ale wydaje mi się że im to mogło akurat wyjść na dobre jak nie wyszło to plus kolejny tauzen....Ale na samym początku radził bym wypłukać cały układ paliwowy razem z bakiem ropą potem zalać bak i próbować odpalić... może będziesz miał szczęście i wszystko będzie działać a kosz to max 300zł za robociznę
Powodzenia
Ja też w paru samochodach ale nie wszyscy mieli szczęście choć to były wyjątki potwierdzające regułę
około 2na 8 miało problemy albo zaraz po odpaleniu albo po parunastu KM ;( choć były to raczej nie wielkie problemy w VAg'u padła elektryczna pompa paliwa bo się zatarła ale sądzę że była na wykończeniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum