Witam,
mam pytanie czy do silnika 2.0D4 można założyć instalację gazową. Czytając różne posty okazuje się, że najlepiej nie zakładać.
Bardzo bym prosić o wsparcie w tej kwestii, z uwagi na Wasze doświadczenie.
kolego ja mam zalozona i POKI CO jestem zadowolony. a opinie ze lepiej nie zakladac sa najczesciej od osob ktore nie mialy z gazem w tym silniku nic wspolnego. jezeli silnikjest klak to i bez instalacji gazowej sie posypie .
bulbex temat instalacji lpg dla silnika 1.8 przerabiany wiele razy, wystarczy poszukać na tym forum.Pozdrawiam.
corniak [Usunięty]
Wysłany: 2015-09-21, 09:05 Re: Instalacja gazowa
Czym większa pojemność tym większe prawdopodobieństwo, że silnik lepiej będzie pracował na instalacji gazowej. Osobiście po dwóch doświadczeniach - Honda Accord, Honda Civic nie jestem zwolennikiem instalacji gazowej w Japończykach. Auta zaczęły barć olej a silniki utraciły swój wigor...
kolego bulbex oddałem swoją avkę do remontu silnika(przebieg 300tkm),rozrząd,głowica,pierścienie itp...
Mam w swojej 1.8 LPG od 100tkm i śmigało aż miło.Wczoraj zadzwonił do mnie mechanik że głowica odczuła bardzo zasilanie gazem,wypalone gniazda zaworowe,8 zaworów do wymiany,uszczelniacze i jeszcze jakieś tam inne rzeczy ale nie pamiętam co jeszcze.Polecił mi żeby gniazd i zawory kupić oryginały.Co do ceny nie był w stanie dokładnie odpowiedzieć ile to wyniesie ale nie więcej niż 1000zł za samą głowicę.Na szybko policzyłem że po takim przebiegu zaoszczędziłem ok 25 do 30tys zł na LPG.tak więc wydac 3-4tys na remont to pikuś w porównaniu do tego co zostawiłbym na stacji:-) Po 80tkm wymieniłem wtryskiwacze gazu coś ok 250zł ,plus 4 lata po 63zł więcej do przeglądu plus co 10tkm 50zł za przegląd gazu.
Przy 2.0D4 te koszty będą inne ale mimo wszystko z tego co się orientowałem to tylko do lexusa is 250 2010rok nie da się gazu założyć.a tak inne będą sobie śmigały mimo wtrysku bezpośredniego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum