Wysłany: 2011-11-05, 00:23 [Avensis T25] Historia auta
W końcu mi się udało więc się podzielę informacją. Po kupnie mojego auta znalazłem po pieczątkach w książce serwisowej salon toyoty w którym była serwisowana ( dodam że auto przyjechało z Belgii ) i po wysłaniu wielu wiadomości do nich, najpierw po angielsku aż w końcu po francusku otrzymałem pełną historię serwisową ( nie tylko naprawy w ramach gwarancji ) mojego autka. Dodam że w wiadomościach do nich na dowód że auto jest moje były skany dowodu rejestracyjnego oraz mojego dowodu.
Więc jak ktoś chce dowiedzieć się co się działo z jego autem, które było serwisowane po za granicami naszego kraju może poczynić podobnie.
Ja na przykład kupiłem samochód używany u Austriackiego dilera Toyoty i dano mi europejską gwarancję do 05 2012 roku,oraz wystawiono też dokument tz, zielonej karty też do 2012 roku, czyli na rok, na jednym i drugim dokumencie zaznaczono w jakich państwach to obowiązuje
Historii jednak samochodu mi nie przedstawiono.
Ale samochód jest w porządku mimo 180.000
Ja auto mam z Włoch i w książce serwisowej pieczątki mam, gdzie i co było robione, oczywiście do pewnego momentu.
Pytanie jak sprawdzić/uzyskać informację dotyczącą historii mojego modelu?
Z góry dziękuje za odp.
Pozdrawiam
_________________ Toyota Avensis T25 2004r. 2.0 D4D 116PS
Ja auto mam z Włoch i w książce serwisowej pieczątki mam, gdzie i co było robione, oczywiście do pewnego momentu.
Pytanie jak sprawdzić/uzyskać informację dotyczącą historii mojego modelu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum