Wysłany: 2011-02-06, 12:03 [Avensis T25] historia auta
Witam,
Pracownik Aso powiedział mi że mogę sprawdzić historie Avensis dokładnie to bedzie zawarta informacja kiedy były wymieniane klocki,tarcze,filtry itp eksploatacyjne rzeczy. Problem w tym że teraz przeszukuje googluje i nie znajduje informacji. Samochód był serwisowany we Francji.
Dobrze Ci powiedział,że sprawdzisz........ale we Francji.....w ASO,które Twój samochód serwisowało.
W książce serwisowej masz stempelek tego ASO.....wygoogluj adres i zadzwoń jezeli znasz francuski lub wyślij maila do nich po angielsku........może odpiszą.
W Polsce mogą sprawdzić tylko to co było wymieniane na gwarancji.....chociaż dobre i to.
no ale mi mówił że moge to sprawdzić na stronie toyoty czy tam aso. Z resztą cos mi mówił ze kiedy były wymianiane tarcze i tak dalej , spogladal na stronę.ale sie spieszył wiec jego nie zatrzymywałem.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2011-03-26, 15:05
Lutek mówi prawdę, w polskim ASO możesz co najwyżej sprawdzić historię napraw gwarancyjnych samochodu na terenie całej Europy, czyli gdzieś do 3 lat w przypadku Toyot. Takich rzeczy jak wymiana części eksploatacyjnych i przeglądy to dostaniesz tylko w ASO, do którego ten samochód jeździł.
W moim przypadku, w ASO powiedzieli mi co było wymieniane na gwarancji, a przy zakupie dostałem od gościa wydruk z historii eksploatacji z ASO we Francji, można wierzyć albo nie...można też samemu zadzwonić i zweryfikować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum