Wysłany: 2013-06-06, 09:26 [Avensis T25] Spadek mocy na wysokich obrotach 2.2 D-4D
Witam,
Szukam i szukam ale nie mogę znaleźć forum identycznego problemu, ewentualnie używam złych słów kluczowych
TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D (177KM) - 2006r.
Na 3 biegu - gaz wciśnięty do spodu, przy prędkości 80km/h (-/+10km/h), następuje sytuacja jakbym puścił nogę z gazu, prędkość spada o około 20km/h, następnie auto znów rozpędza się do tych 80 i sytuacja się powtarza.
Na 4 biegu identyczna sytuacja przy prędkości 110km/h (-/+ 10).
Na 5 biegu przy prędkości 140km/h (-/+ 10).
Jak szukałem to często problem z EGR ale tam problem był na niskich obrotach... więc nie wiem.
[ Dodano: 2013-06-06, 17:15 ]
Właśnie wykonałem czyszczenie EGR, autko troszkę lepiej przyśpiesza ale powyższe objawy nie ustąpiły.
Dodam jeszcze że sytuacja występuje dopiero gdy autko się już dobrze rozgrzeje.
[ Dodano: 2013-07-06, 11:45 ]
Witam, problemu nie rozwiązałem nadal. Udało mi się podłączyć samochód pod Techstream-a.
Jak widzę chyba coś mu z EGR nadal nie pasuje. Dołączam też parametry fukncjonowania silnika, może ktoś dopatrzy się jakiś nieprawidłowości ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum