Wysłany: 2013-04-28, 08:15 [Avensis T25] gaz do Avensis 2.0 VVTI D4
witam czy ktos z forumowiczow ma moze zalozony gaz w 2.0 vvti D4 1AZFSE ?? jezeli tak to jaki ? jak sie sprawuje ? duzo osob mowi ze te motory nie nadaja sie do gazu ALE ... wychodzily nowe z instalacjami gazowymi wiec wydaje mi sie ze ,usza wspolpracowac
Zapewne chodziło o to,że ASO montowało instalkę gazową przed odebraniem nowego auta z salonu....sam śmigałem kumpla taką T25 1.8....nie wiem jaka to była instalacja wiem tylko,że zapłacili za nią w ASO 8000zł.
wlasnie o to mi chodzilo , kolega chyba malo widzial skoro tak pewnie twierdzi . znajomy mial taka ave wlasnie 2.0 ale nie pamieta co to byla za instalacja . w kazdym razie po rozmowie z nim jest to temat oplacalny ale tylko i wylacznie w trasie poniewaz do 1.5 tys obrotow silnik pracuje tylko na benzynie a w trasie podczas nawet dlugiej jazdy powyzej 1.5 tys i tak jest dotrysk benzyny wiec jezeli w gre wchodzi tylko miasto bezsens ... do 1.8 smialo mozna zakladac zwykla sekwencje z lubryfikacja
Witam.
Gaz do motoru 2.0 D4 nie za bardzo się nadaje, ze względu na bezpośredni wtrysk benzyny do komory spalania. Do 1.8 to jeszcze z zainstalowanym lubryfikatorem, ale do 2.0 to się nie nada. Co do fabrycznych instalacji to też nigdzie się nie spotkałem, że były montowane do silników o pojemności 2.0- wystarczy spojrzeć na ilość ogłoszeń sprzedaży i dla Avek z 2- litrowym motorem benzynowym jest ich brak- więc to o czymś świadczy.
Kolego Stryja_87 czy aby na pewno ta Toyota, którą jeździłeś była z silnikiem 2- litrowym???
Pozdrawiam
_________________ Tooyootaa - that's make a difference
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum