Wysłany: 2016-08-21, 18:38 [Avensis T25] gaśnie jak się rozgrzeje
Witam serdecznie,
Problem który opiszę występuje w Corolli e12 2002r diesel 2.0 d4d 116km. Ten sam silnik co avensis dlatego pisze na tym forum może ktoś miał podobny problem na innych forach nie otrzymałem odpowiedzi.
niedawno ją kupiłem i mam problem. Toyota gaśnie po uzyskaniu 90 stopni a gdy ostygnie można jechać dalej ale ciężko odpala że aż całą budą trzęsie a jak znowu uzyska 90 stopni znowu gaśnie i tak non stop. Nie kopci na zimnym ani nic sie nie dzieje , byłem u mechanika powiedział że na 95 % jest to wtrysk mimo że nie kopci, sprawdził i jeden był słabszy więc zregenerowaliśmy . Przez [pierwsze 50 km po regeneracji gasł tylko po przekroczeniu 4 tys obrotów. Mechanik kazał jezdzić dalej zeby zobaczyc co sie stanie , na następny dzień powróciły objawy czyli gasl kiedy sie nagrzał i czasami nie gasł tylko zapalał sie check i trzymał sto obrotów i nie reagował na gaz. Czy ktoś miał podobny problem lub ktoś wie o co chodzi ?
Właściciel podobno zmieniał niedawno pompe wody , obstawiam że wiedział o problemie i coś chciał z tym zrobić.
Z góry dziękuje za informację
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum