Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-06-08, 06:17 Re: Filtr powietrza
slawek1975 napisał/a:
Mam pytanie czy filtr powietrza firmy no name ma wpływ na spalanie
tak ma i to duże w d4d. po drugie większy wpływ ma na trwałość przepływomierza i turbiny.
tu się nie oszczędza kolego. na podróbach często d4d pali nawet 1l więcej
Podobniez najbardziej efektywnie dzialajace filtry to K&N Panel filter oraz BMC Airbox, niestety troszke to kosztowna impreza, jednakze biorac pod uwage oszczednosci paliwa oraz brak koniecznosci wymiany filtra przez ponad 200tys km.moze warto sie zastanowic?
_________________ Zycie bez wiedzy jest smiercia...
witam jestem nowy na forum. moje pytanie jest na temat filtra k&n czy naprawde warto go kupić, jestem przed wymianą i się nad nim zastanawiam.prosze o podpowiedzi o wady i minusy.
Nie warto k&n, nie warto tyle płacić. Lepiej mieć filtr o parametrach przewidzianych przez producenta samochodu i co jakiś czas założony czysty nowy i świeżutki.
Kup oryginał (ok. 100zł) lub Knecht (ok. 50zł)
Jakości filtrowania z K&N nie przybędzie, tylko bajeru i często z filtrem K&N głośniej pod maską burczy/warczy. Przy "sportowych" samochodach basowy ryk silnika to pożądana cecha sportowego motoru, a w cywilnym samochodzie w trasie basowy pomruk jest po prostu męczący.
Tańszych filtrów unikaj, D4D potrafią więcej palić z filtrem powietrza noname.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum